廣西銀行

考試
項目

廣西公務員事業單位教師資格銀行招聘農信社國企考研會計遴選

國家公務員醫療衛生教師招聘三支一扶選調生招警醫考選調生更多

您現在的位置:首頁 > 銀行 > 考試題庫 > 模擬練習 >

銀行考試題庫:英語通用模擬題(二)

2020-03-18 22:54:48| 來源:中公金融人
Passage 1

KGV is a traditional high-street music retailer. Based in Amsterdam, it has 12 stores in the Netherlands, three of which are megastores. Some years ago, it expanded into the rest of Europe and now owns 65 stores — eight of these are megastores.

The company is at present going through a difficult period. Over the last three years, profits have steadily fallen, from 450m Euros to 290m Euros. The megastores’ sales have risen by 8%, accounting for 55% of the company’s turnover, but the increased revenue has been achieved only by heavy expenditure on advertising and promotion. Fierce competition, a narrow product range and a lack of innovation are some of the reasons for KGV’s poor performance. The management is concerned, especially, that they are not exploiting the opportunities offered by selling through the Internet.

1. What kind company is KGV?

A. It is an advertising agency.

B. It is a music studio.

C. It is a consulting firm.

D. It is a high-street music retailer.

2. What does the word “turnover” in Paragraph 2 mean?

A. The aggregate of worker replacements.

B. An act or result of turning over.

C. A change from a position to another.

D. The total amount of business done in a given time.

3. What can be inferred from the article?

A. KGV’s costs of promotion are high.

B. KGV’s revenue has been steadily falling.

C. The industry of music is very competitive.

D. KGV was founded in the US.

Passage 2

No matter how carefully you pick the members on your team, you may still end up with a negative employee. These workers don’t necessarily fall into the category of “toxic,” but they’re just kind of a drag with their cynical, pessimistic worldview. If you’re dealing with a negative employee, here are 3 steps to take.

FIND OUT WHY

If you decide to proceed in addressing the behavior, think about whether there have been behavior changes recently. Is the negativity a constant or has the behavior escalated? If the latter, was there an event that led up to the change? Individuals in the workplace live multi-dimensional lives, and other non-workplace stressors may impact work productivity and mood. In an April 2016 report in the Journal of Managerial Psychology, a team of Toronto researchers found that employee who are cynical of their workplace may feel more positive if their managers are supportive.

DISCUSS GOALS

When discussing the situation with your negative employee, it is recommended to frame the discussion in the context of the individual’s goals. “Tone policing” where you simply point out pessimistic commentary without addressing the root cause, rarely works and may just cause more resentment. Get to the root of the issue and find out if the employee needs additional training, perhaps in management or communication skills, to overcome a deficit.

ADDRESS ISSUES

A direct solutions-oriented conversation with the employee can uncover problems or circumstances driving the behavior. If there are workplace issue that can be solved, consider doing so if it makes sense. If there are personal issues that have caused an escalation in negative behavior, examine whether accommodations can be made to help the person while they’re going through such challenges. Some employees don’t have great interpersonal skills and putting them in jobs where they are more focused on job-related tasks than on interactions with others can be an effective solution, too.

4. This article is most likely taken from _______.

A. Three Ways to Build an Effective Team

B. Several Tips for Managing a Team

C. How to be a Positive Employee

D. Is it Important to Sustain a Successful Workplace Environment

5. According to paragraph two, what can result in the escalated negative behavior of an employee?

A. Low income.

B. Unsatisfaction at the office environment.

C. Family stress.

D. A heavy workload.

6. It can be inferred from the article that ______.

A. If your manager is supportive, you might feel more positive.

B. Promotions means a great deal to the employees.

C. Negative employees are devastating to the company.

D. Raising salaries will make employees feel positive.

7. According to paragraph three, what does the phrase “tone policing” mean?

A. Being very inquisitive just like a policeman.

B. Focusing on the negative emotion behind a message rather than the real problem.

C. Speaking directly about one’s shortcoming without considering one’s feelings.

D. Hitting the nail on the head in the conversation.

8. According to paragraph four, what is NOT a solution to the negativity?

A. Help solve the workplace disputes for the negative employee.

B. Support the negative employee to go through challenges outside the office.

C. Put the negative employee in a suitable working position.

D. Have the negative employee’s colleagues to avoid arguments with him / her.

1.【答案】D。解析:細節題。根據第一段第一句話KGV is a traditional high-street music retailer.可知本題答案應選D. It is a high-street music retailer.

2.【答案】D。解析:詞義猜測題。turnover一詞所在的句子The megastores’ sales have risen by 8%, accounting for 55% of the company’s turnover.的意思為:大型商店的銷售額增加了8%,占該公司turnover的55%,根據第一段最后一句可知該公司擁有65個商店,其中8個是大型商店,8個大型商店的營業額占整個公司的55%,那很顯然turnover應該是公司總營業額的意思,四個選項中只有D項的釋義符合,故答案選D。

3.【答案】B。解析:推斷題。根據第二段前兩句話The company is at present going through a difficult period. Over the last three years, profits have steadily fallen, from 450m Euros to 290m Euros.可知該公司目前正在經歷困難期,過去的三年里,其利潤穩步下滑,從4.5億降到了2.9億,由此可推知B項正確,因為利潤穩步下滑的話,收入就會相應穩步下降;第二段第三句The megastores’ sales have risen by 8%, accounting for 55% of the company’s turnover, but the increased revenue has been achieved only by heavy expenditure on advertising and promotion是針對8個大型商店而言,并非針對整個公司的情況說的,故A項排除;原文說的是該行業有fierce competition(激烈的競爭),并非C項的“有競爭力”,故排除C項;根據第一段第二句中的Based in Amsterdam...可知該公司的大本營是在阿姆斯特丹,并非美國,故排除D項。

Passage 2

4.【答案】B。解析:主旨題。表面是問文章來源,實際是考查文章的主旨大意。文章首段中說在組建團隊時無論你如何挑選,最終團隊中總是會有消極的員工,接著就提出If you are dealing with a negative employee, here are 3 steps to take. 之后圍繞著如何對待消極員工提出三個思路。所以整篇文章其實是在介紹對待團隊中消極員工的幾種方法,其實也就是管理團隊的幾個建議。所以正確答案是B。A項是說如何創建高效團隊,但是其實文章是圍繞如何管理團隊中的消極員工展開的,并沒有提到如何創建高效團隊。

5.【答案】C。解析:推斷題。根據文章第二段最后一句Individuals in the workplace live multi-dimensional lives, and other non-workplace stressors may impact work productivity and mood. 可知員工的非工作壓力會導致消極情緒升級,四個選項中只有C項是指non-workplace stress。

6.【答案】A。解析:推斷題。根據文章第二段最后一句話... employees who are cynical of their workplace may feel more positive if their managers are supportive. 可以推斷出A正確。其他三個選項未在文中提及。

7.【答案】B。解析:語義題。根據題干“tone policing”定位到文章第三段,從句where you simply point out pessimistic commentary without addressing the root cause. 其實就是對“tone policing”的解釋,tone policing是指“只給出悲觀評論,但是卻沒能指出問題的實質”,選項B與之同義。故答案為B。

8.【答案】D。解析:細節題。根據文章最后一段If there are workplace issues that can be solved, consider doing so if it makes sense. 可以體現出A項;If there are personal issues that have caused an escalation in negative behavior,... such challenges. 可以體現出B項;最后一句... putting them in jobs where they are more focused on job-related tasks... 則能體現出C項。只有D項原文中沒有提到,故選D。

 

 注:本站稿件未經許可不得轉載,轉載請保留出處及源文件地址。
(責任編輯:gxsxs)
關鍵詞閱讀 2020銀行招聘考試

免責聲明:本站所提供試題均來源于網友提供或網絡搜集,由本站編輯整理,僅供個人研究、交流學習使用,不涉及商業盈利目的。如涉及版權問題,請聯系本站管理員予以更改或刪除

微信公眾號
廣西中公教育微信
微博二維碼
廣西中公教育微博
咨詢電話(9:30-23:30)

400 6300 999

在線客服 點擊咨詢

投訴建議:400 6300 999轉4

成av人欧美大片