廣西銀行

考試
項目

廣西公務員事業單位教師資格銀行招聘農信社國企考研會計遴選

國家公務員醫療衛生教師招聘三支一扶選調生招警醫考選調生更多

您現在的位置:首頁 > 銀行 > 考試題庫 > 歷年試題 >

2020交通銀行校園招聘考試英語筆試題

2020-03-22 20:47:29| 來源:中公金融人
知識點:閱讀理解題——四級常規篇

YU HUI, a boisterous four-year-old living in Shanghai, is what marketing people call a digital native. Over a year ago, she started communicating with her parents using WeChat, a Chinese mobile-messaging service. She is too young to carry around a mobile phone. Instead she uses a Mon Mon, an internet-connected device that links through the cloud to the WeChat app. The cuddly critter’s rotund belly disguises a microphone, which YU Hui uses to send rambling updates and songs to her parents; it lights up when she gets an incoming message back.

Like most professionals on the mainland her mother uses WeChat rather than e-mail to conduct much of her business. The app offers everything from free video calls and instant group chats to news updates and easy sharing of large multimedia files. It has a business-oriented chat service akin to America’s Slack. Yu Hui’s mother also uses her smart phone camera to scan the WeChat QR (quick response) codes of people she meets far more often these days than she exchanges business cards. Yu Hui’s father uses the app to shop online, to pay for goods at physical stores, settle utility bills and split dinner tabs with friends, just with a few taps. He can easily book and pay for taxis, dumpling deliveries theatre tickets, hospital appointments and foreign holidays, all without ever leaving the WeChat universe.

As one American venture capitalist puts it, WeChat is there “at every point of your daily contact with the world, from morning until night”. It is this status as a hub for all internet activity, and as a platform through which users find their way to other services, that inspires Silicon Valley firms, including Facebook, to monitor WeChat closely. They are right to cast an envious eye. People who divide their time between China and the West complain that leaving WeChat behind is akin to stepping back in time.

96. According to Paragraph 1, what is a “digital native”?

A. Someone who starts to use digital service at a very young age.

B. Someone who uses electrical devices very often.

C. Someone who is very good at using digital devices.

D. Someone who uses WeChat very often.

97. How does Yu Hui communicate with her parents?

A. Using cloud service.

B. Using Mon Mon, an app that is linked to WeChat.

C. Using an internet-connected device on which she can use WeChat.

D. Using WeChat on her mobile phone.

98. What is NOT one of the functions of WeChat listed in Paragraph 2?

A. Split dinner bills with friends B. News updates

C. Transferring money D. Free video calls

99. The underlined phrase “akin to” is closest in meaning to?

A. Based on B. Different from

C. Compared to D. Similar to

100. It can be inferred from Paragraph 3 that which one is NOT the reason why Facebook monitors WeChat closely?

A. WeChat gives users access to other services.

B. WeChat is a success.

C. WeChat is better than Facebook.

D. WeChat is a very important tool for communication in China.

96.【答案】A。解析:含義題。根據第一句可知“digital native”是用來形容Yu Hui的,根據該段內容可知,Yu Hui目前只有4歲,在她3歲左右,就已經開始使用微信和電子通信設備了,所以推斷digital native指的是很小就開始使用電子設備、或使用數字化服務的人。故選A。

97.【答案】C。解析:細節題。根據題干關鍵詞communicate with her parents定位到第一段的二、三、四句Over a year ago, she started communicating with her parents using WeChat, a Chinese mobile-messaging service. She is too young to carry around a mobile phone. Instead she uses a Mon Mon, an internet-connected device that links through the cloud to the WeChat app.可知,她用微信和父母溝通,但是手機對于她來說太大了,所以她用的是另一種小一些的設備Mon Mon,這個設備是聯網的,通過云端也可以使用微信。由此可知,她用一種聯網設備上的微信與父母溝通,故選C。本題易誤選B,此選項主要錯在Mon Mon不是一種軟件,而是一種設備。

98.【答案】C。解析:細節題。根據第二段倒數第二句“Yu Hui’s father uses the app to … and split dinner tabs with friends, just with a few taps.”可知A選項是微信的功能,tab與bill為同義詞,都有“賬單”的意思;根據第二段第二句“The app offers everything from free video calls and instant group chats to news updates and easy sharing of large multimedia files.”可知,B選項和D選項是微信的功能。只有C選項的功能在第二段沒有提到,故選C。

99.【答案】D。解析:詞義猜測題。akin to所在的句子意思是:微信具有辦公溝通服務功能,______美國的Slack。Slack是一種辦公協作工具,由此可知,同樣具有辦公溝通功能的微信與Slack是類似的,故選D“與……相似”。based on基于;different from 與……不同;compared to與……相比。

100.【答案】C。解析:推斷題。根據題干定位到第三段第二句“It is this status as a hub for all internet activity, and as a platform through which users find their way to other services, that inspires Silicon Valley firms, including Facebook, to monitor WeChat closely.”由此可知,通過微信這個平臺,用戶可以享受其他服務,故A選項是原因之一;根據本段首句風險投資家對微信的評價“WeChat is there “at every point of your daily contact with the world, from morning until night””可知,微信是成功的,人們的生活無時無刻都離不開它,故B和D都是原因。C選項“微信比臉書更好”文中并沒有將兩者進行比較,故選C。

近幾年情況命題趨勢分析:

近幾年交行春招考情基本穩定,只考查一篇閱讀,共5道題;文章為四級常規閱讀;話題涉及科技類、衛生健康類等;文章來自外文網站,如《經濟學人》,yahoo等。

 注:本站稿件未經許可不得轉載,轉載請保留出處及源文件地址。
(責任編輯:gxsxs)
關鍵詞閱讀 2020銀行招聘考試

免責聲明:本站所提供試題均來源于網友提供或網絡搜集,由本站編輯整理,僅供個人研究、交流學習使用,不涉及商業盈利目的。如涉及版權問題,請聯系本站管理員予以更改或刪除

微信公眾號
廣西中公教育微信
微博二維碼
廣西中公教育微博
咨詢電話(9:30-23:30)

400 6300 999

在線客服 點擊咨詢

投訴建議:400 6300 999轉4

成av人欧美大片